Kötelező postai szolgáltatás igénybe vétele

Tisztelt vásárlónk!

A Magyar kormány kötelezővé tette, hogy minden webáruház üzemeltető fel kell ajánlja a szállítási módok között a Magyar Posta Logisztika (továbbiakban MPL) szolgáltatását kiszállításra. Ehhez a Posta az egyetemes szolgáltatásainak keretén belül mindenkit azzal az információval téveszt meg, hogy kötelező fix áron kell a csomagszállítást végezni.

Minden esetben, egy webáruházban a szállítási költség tartalmazza a csomagolás, a csomagolóanyagok és a munkaidő költségét is, legyen az bármely csekély, illetve a csomagfeladás egyéb költségeit is. A kötelezően előírt csomagszállítási szolgáltatás és azok díjai nem tartalmaznak semmilyen egyéb (úgynevezett addícionális) költségelemet, ezt utólag kellene a webáruháznak feltüntetnie. Nem tartalmazzák továbbá annak az extra munkaidőnek a költségeit sem, amit azzal okoznak, hogy más futárszolgálatokhoz képest nem veszik fel a csomagot a telephelyen, a csomagokat a feladónak be kell vinnie a postára, és feladnia személyesen sorbanállást követően.

Nem tartalmazza a kötelező díjszabás továbbá azokat az extrém magas egyéb költségeket sem, amik utánvétdíj beszedés vagy egyéb extra szolgáltatásként keletkeznek.

A fentiek miatt kénytelenek vagyunk minden kedves vásárlónkat figyelmeztetni, milyen költségekkel járhat az MPL szállítás választása. Mivel minden termékünk törékeny (világítástechnikai termék) és nagy értékű, ezért legalább ezeket a szolgáltatásokat meg kell vásároljuk a csomagokra. Egy példa csomagszállítási díjra, a legnépszerűbb berendezésünk, egy 240W-os Parfactworks LED lámpa esetén:
– alapdíj 10kg-ig 1.990Ft
– törékeny felár az alapdíj 75%-a 1.492Ft
– 150.000Ft a termék, ezért 50.000Ft felett 10.000Ft-onként 470Ft az értéknyilvánítás felára, ami nélkül nem adunk fel csomagot 4.700Ft
– utánvét kezelési költség 1.445Ft
Összesen: 9.627Ft

Forrás: MPL díjszabások

Ezen okok miatt a csomagküldés árát a pénztár oldalon 9.999Ft + áfa összegre állítottuk be. Kérjük, ha valaki MPL-el szeretne feladatni csomagot, válassza az előre utalást, és várja meg, amíg díjbekérőt küldünk, ne rendeljen bankkártyás fizetéssel és ne fizesse ki előre a szállítási díjat is, mivel minden csomagra ki kell számoljuk a szállítási díjat.

Szintén fontos megjegyezni, hogy heti egy nap tudunk postai feladást biztosítani, így a feladási idő (melyhez hozzáadódik a posta szállítási ideje 1-2 munkanap) átlagosan 5-7 munkanap!